Botenmarkt Friesland - Specialist in (tender)sloepen, rubberboten, vis- en consoleboten

Vaarvakanties Nederland: 9 ideeën en leuke locaties

×
Ga terug naar het overzicht

Vaarvakanties Nederland: 9 ideeën en leuke locaties

Op vaarvakantie in Nederland? Leuk! Nederland is natuurlijk bij uitstek geschikt om met jouw boot op vakantie te gaan, aan water geen gebrek! Graag geven wij 9 ideeën voor de leukste vaarvakanties in Nederland.

Idee 1: Varen in Giethoorn

We trappen af met Giethoorn, wie kent het niet! Eén van de mooiste plekken om te varen in Nederland en daarom ook wel het Venetië van Nederland genoemd. In Giethoorn vaar je door prachtige steegjes door de hele stad, want vrijwel alles is bereikbaar per boot. Een bijzondere ervaring welke je als Nederlander zeker eens meegemaakt moet hebben!

Idee2: De Elfstedenroute per boot

Na Giethoorn tippen we je graag over de Elfstedenroute, natuurlijk bekend van de schaatswedstrijd (in een ver verleden). Gelukkig heb je om van deze prachtige route te genieten geen ijs nodig! Geniet per boot van het mooie Noorden van het land. Ontdek tijdens je vaarvakantie de gezellige dorpjes en bezoek ondertussen eens een museum, bijvoorbeeld het Scheepvaartsmuseum!

Idee 3: Aan de Amsterdamse grachten

Onze hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken bij de leukste vaarvakanties in Nederland! Veel woorden hoeven we er niet aan vuil te maken, varen door Amsterdam is de ultieme belevenis. Genieten van de bruisende stad en af en toe aanmeren om lekker een terrasje te pakken; vakantie ten top!

Idee 4: Varen op de Biesbosch

Varen op de Biesbosch, ook dat verdient absoluut een plekje tussen de leukste vaarvakanties in Nederland. Dit schitterende Nationaal Park barst van de natuur! Je kunt er zelfs bevers spotten en komt tijdens jouw vaartochtje met je boot helemaal tot rust.

Idee 5: Ervaar de natuur in Nationaal Park de Weerribben-Wieden

Voor nog meer ontspanning en rust kun je heerlijk varen in Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Dit schitterende park ligt dichtbij Giethoorn en is één van de grootste moeraslandschappen van Europa! De perfecte plek om er per boot op uit te gaan. Een tip is om jouw vaartocht te combineren met een bezoekje aan Giethoorn; Nederland op zijn best!

Idee 6: Varen in Friesland? Nationaal Park de Alde Feanen

Wil je varen in het prachtige Friesland? Dat begrijpen wij, Friesland staat waarschijnlijk wel op nummer één wanneer het om vaarbestemmingen gaat. Kies bijvoorbeeld voor Nationaal Park de Alde Feanen, een absolute aanrader! Ga er lekker op uit met jouw sloep of tender en geniet van de rust en de natuur. Spot ondertussen otters (wanneer je geluk hebt) en aalscholvers.

Idee 7: De Loosdrechtse Plassen

Zoals je ziet, genoeg te varen in Nederland! En we zijn nog niet klaar, want ook de Loosdrechtse Plassen verdient absoluut in plek in onze lijst. Ben jij een fanatieke watersporter? Dan is dit absoluut jouw paradijs! Deze plek is perfect om te watersporten zoals zeilen of windsurfen. Dus ben je op zoek naar een sportieve vaarvakantie en wil je genieten van de natuur? Kies dan voor de Loosdrechtse Plassen!

Idee 8: Met de sloep op stedentrip

Waterrijke steden, Nederland zit er vol mee! Ben je een echt stadsmens dan mag een stedentrip tijdens jouw vaarvakantie zeker niet ontbreken. Ga bijvoorbeeld lekker varen in Leiden en ontdek de mooie grachten en singels met de diverse blikvangers tijdens de route. Ook in Utrecht is het prachtig varen door de grachtengondels en langs de oude werfkelders. Of ontdek Haarlem per boot en breng direct het Teylers Museum een bezoekje.

Idee 9: Lekker de ruimte op de Waddenzee

Last but not least mag natuurlijk de Waddenzee niet ontbreken in onze Nederlandse lijst. Een vaartochtje over deze beroemde zee met haar eilanden is dan ook zeker een aanrader! Spot zeehonden en geniet ondertussen van het uitgestrekte water. Bezoek de Waddeneilanden en maak zo jouw vaarvakantie tot een compleet succes.

Een fijne vaarvakantie!

Overtuigd van een vaarvakantie in Nederland? Met onze tips voor de leukste vaarvakanties in Nederland komt dat vast helemaal goed! Veel vaarplezier en meer gerust eens aan bij Botenmarkt Friesland.

Heb je deze blog gelezen omdat je van plan bent een boot te kopen? Neem dan een kijkje tussen onze boten.

Boot kopen

Ga terug naar het overzicht

Klantbeoordelingen

Wat zeggen onze klanten?

Bart v Doorn
Bart v Doorn
2023-06-02
Top service, deskundig nette verkoper, komt afspraken na, gewoon top
André A. Buwalda
André A. Buwalda
2023-04-22
Dealer van oa de Beauty sloepen.
Daryl Baars
Daryl Baars
2022-12-20
Botenmarkt Friesland heeft een uitzonderlijk goede service. In lange tijd deze service niet meer ervaren bij een bedrijf. Vriendelijk, behulpzaam, meedenkend. Enkele woorden waar ik aan moet denken. Voor mij persoonlijk is het traject naar iets toe van invloed op het plezier wat ik later met iets heb. De koop van mijn prachtige tender sloep is hier zeker deel van het totale plezier. Stefan en team, hartelijk dank.
Thijs Blatter
Thijs Blatter
2022-09-16
Een No Nonsense bedrijf met prima producten en afspraken die worden nagekomen.
Klaas van 't hoff
Klaas van 't hoff
2022-07-13
Nette sloepen voor normale prijs.
Peter van Putten
Peter van Putten
2022-06-23
Hier een tweedehands boot gekocht. Service was van top kwaliteit net als de communicatie! Verder geen problemen ondervonden en nu erg tevreden met de boot. Ik zou iedereen aan raden zaken met dit bedrijf te doen!
Anneke Weening
Anneke Weening
2022-05-23
We hebben een Tender beauty 540 gekocht bij “Botenmarkt Friesland” deze is zeer goed afgeleverd, goede communicatie en prima service! Goede prijs kwaliteit verhouding! Wij zijn zeer tevreden.👍