Botenmarkt Friesland - Specialist in (tender)sloepen, rubberboten, vis- en consoleboten

Ligplaats boot gezocht? Wij geven je 4 tips

×
Ga terug naar het overzicht

Ligplaats boot gezocht? Of je nu een trotse eigenaar bent van een boot of net begint met de watersport. Het vinden van de juiste ligplaats voor je boot is van groot belang. Een geschikte ligplaats biedt niet alleen bescherming voor je vaartuig, maar draagt ook bij aan het plezier dat je hebt op het water. Ben je op zoek naar een permanente ligplaats of tijdelijke aanlegplaats? Deze blog geeft je vier tips om je hierbij te helpen.

Tip 1: Locatie, locatie, locatie

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een ligplaats is de locatie. Ga bij jezelf eens na waar je het meest wilt varen en hoe vaak je van plan bent om je boot te gebruiken. Ben jij van plan om vaak het water op te gaan? Dan is het verstandig om een ligplaats te zoeken die dichtbij is. Dit bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook de kosten van brandstof en transport.

Ook wanneer je graag een specifiek gebied wilt verkennen, is het verstandig om te kijken naar de locatie. Je wilt natuurlijk wel dat je naar dit gebied kan varen. In Nederland gelden namelijk verschillende regels op de wateren. Je mag niet met elk vaarbewijs ieder water op.

Tip 2: Veiligheid en beveiliging

Veiligheid staat voorop. Niet alleen voor jezelf, maar ook als het gaat om je boot. Zoek naar een ligplaats in een goed beveiligde omgeving. Controleer of er beveiligingsmaatregelen zijn, zoals surveillancecamera’s, goed verlichte steigers en beperkte toegang tot vreemden en je persoonlijke bezittingen. Het is wel aan te raden om persoonlijke bezittingen niet in je boot te laten liggen. Een ligplaats met bescherming tegen weersomstandigheden, zoals sterkte wind en golven, is ook handig. Dit beschermt niet alleen je boot tegen schade, maar verhoogt ook de algemene veiligheid.

Tip 3: Voorzieningen en diensten

Denk na over de faciliteiten en diensten die jij beschikbaar wilt hebben op de ligplaatslocatie. Sommige ligplaatsen bieden sanitaire voorzieningen, brandstofstations, bootreparatiewerkplaatsen en zelf eetgelegenheden. Deze voorzieningen kunnen je ligplaats leuke extra’s bieden. Controleer ook of er voldoende parkeergelegenheid is voor je auto en/of er trailerhellingen zijn. Dit is handig als jij je boot regelmatig in en uit het water wilt halen.

Tip 4: Kosten en beschikbaarheid

Het budget is vaak een belangrijke overweging bij het kiezen van een ligplaats. De kosten kunnen sterk variëren afhankelijk van de locatie, de grootte van je boot en de beschikbare voorzieningen. Maak voor jezelf een overzicht van het budget en houd rekening met eventuele extra kosten. Denk hierbij aan jaarlijkse ligplaatsvergoedingen en onderhoudskosten. Daarnaast is beschikbaarheid ook een belangrijke factor. Populaire ligplaatsen kunnen snel volgeboekt zijn, vooral tijdens het vaarseizoen. Het is dus verstandig om op tijd te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Ligplaats boot gezocht? Op naar nieuwe avonturen

Ligplaats boot gezocht? Het vinden van de perfecte ligplaats voor je boot kan wat tijd en onderzoek kosten. Maar met deze vier tips ben je goed op weg. Met een leuke ligplaats voor je boot, ben je helemaal klaar om het water op te gaan. Of je nu kiest voor een jachthaven, een rustige rivier of een groot meer. Jouw boot wacht op nieuwe avonturen. En vergeet niet; als je nog op zoek bent naar een mooie boot om deze avonturen te beginnen. Bekijk dan ons uitgebreide aanbod aan boten. Veel plezier op het water!

Wil je een kijkje komen nemen in onze werkplaats en showroom? Je bent van harte welkom. Om te voorkomen dat er niemand voor jou aanwezig is, willen we je vragen om eerst een afspraak te maken.

Boot kopen

Ga terug naar het overzicht

Klantbeoordelingen

Wat zeggen onze klanten?

Bart v Doorn
Bart v Doorn
2023-06-02
Top service, deskundig nette verkoper, komt afspraken na, gewoon top
André A. Buwalda
André A. Buwalda
2023-04-22
Dealer van oa de Beauty sloepen.
Daryl Baars
Daryl Baars
2022-12-20
Botenmarkt Friesland heeft een uitzonderlijk goede service. In lange tijd deze service niet meer ervaren bij een bedrijf. Vriendelijk, behulpzaam, meedenkend. Enkele woorden waar ik aan moet denken. Voor mij persoonlijk is het traject naar iets toe van invloed op het plezier wat ik later met iets heb. De koop van mijn prachtige tender sloep is hier zeker deel van het totale plezier. Stefan en team, hartelijk dank.
Thijs Blatter
Thijs Blatter
2022-09-16
Een No Nonsense bedrijf met prima producten en afspraken die worden nagekomen.
Klaas van 't hoff
Klaas van 't hoff
2022-07-13
Nette sloepen voor normale prijs.
Peter van Putten
Peter van Putten
2022-06-23
Hier een tweedehands boot gekocht. Service was van top kwaliteit net als de communicatie! Verder geen problemen ondervonden en nu erg tevreden met de boot. Ik zou iedereen aan raden zaken met dit bedrijf te doen!
Anneke Weening
Anneke Weening
2022-05-23
We hebben een Tender beauty 540 gekocht bij “Botenmarkt Friesland” deze is zeer goed afgeleverd, goede communicatie en prima service! Goede prijs kwaliteit verhouding! Wij zijn zeer tevreden.👍