Botenmarkt Friesland - Specialist in (tender)sloepen, rubberboten, vis- en consoleboten

Je sloep verzekeren? 7 handige tips!

×
Ga terug naar het overzicht

Je sloep verzekeren?

Van kabbelende beekjes tot uitgestrekte zeeën. Jouw sloep brengt je naar plekken waar je rust en avontuur kunt vinden. Maar hoe zorg je ervoor dat je sloep net zo goed verzekerd is als jijzelf? Lees gauw even verder, want we delen zeven handige tips om je sloep op de juiste manier te verzekeren.

Je sloep verzekeren

Tip 1: Ken de eisen voor een sloepverzekering

Voordat je een sloepverzekering afsluit, is het belangrijk om de wettelijke vereisten in jouw regio op een rijtje te hebben. In sommige plaatsen is het verplicht om minimaal een aansprakelijkheidsverzekering voor boten te hebben. Deze verzekering dekt schade aan anderen of eigendommen in geval van een ongeval. Zorg ervoor dat je aan de wettelijke eisen voldoet voordat je het water op gaat.

Tip 2: Bekijk de verschillende soorten sloepverzekeringen

Het kiezen van de juiste sloepverzekering begint met een overzicht van de verschillende opties verzekeringen. Net zoals bij andere verzekeringen, heb je ook hier keuze uit een basis verzekering en aanvullende verzekeringen. Je kunt kiezen uit sloepverzekeringen, zoals aansprakelijkheidsverzekering, cascoverzekering en aanvullende dekkingen zoals diefstalverzekering en hulpverlening.

Tip 3: Bepaal de waarde van je sloep

Om de juiste dekking te krijgen, moet je de waarde van je sloep bepalen. Dit omvat niet alleen de oorspronkelijke aanschafprijs, maar ook extra upgrades of aanpassingen die je hebt gedaan. Zorg ervoor dat je sloepverzekering de volledige waarde dekt en dus genoeg geld uitbetaald, zodat je goed voorbereid bent op situaties zoals verlies of schade. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan en weet je zeker dat jouw sloep goed verzekerd is.

Tip 4: Vergelijk verschillende verzekeraars

Het is verstandig om prijzen en dekkingen van verschillende verzekeraars te vergelijken voordat je een sloepverzekering afsluit. Dit kan je helpen om de beste prijs en voorwaarden te vinden welke aansluiten bij jouw behoeften voor het verzekeren van de sloep. Houd wel rekening met de kosten (de premie), het bedrag dat je zelf moet betalen bij schade (je eigen risico), en de regels van de verzekering (voorwaarden van de polis).

Tip 5: Kies eventueel voor aanvullende dekking

Afhankelijk van waar je vaart en hoe jij je sloep gebruikt, wil je misschien overwegen om aanvullende dekkingen toe te voegen. Een aanvullende verzekering kan onder andere zijn;

  • Aansprakelijkheidsdekking voor watersporten;
  • Dekking voor persoonlijke eigendommen aan boord;
  • Bescherming tegen milieuschade;
  • Towing- en sleepdienst;
  • Aanvullende medische betalingen;
  • Ongevallendekking.

Wil je inzicht in alle opties voor een aanvullende dekking of wat meer inhoudelijke informatie ontvangen over de beste verzekering voor sloepen? Dan is ons advies om langs te gaan bij een verzekeringsmaatschappij of een onafhankelijke verzekeringsadviseur in te schakelen. Ook voor een goed advies kun je bij hen terecht. 

Tip 6: Overweeg een boottrailer- en transportverzekering

Als je jouw sloep vaak verplaatst op een trailer is het slim om het transport ook te verzekeren. Overweeg dan ook om een speciale trailer- en transportverzekering af te sluiten. Dit kan schade aan de trailer en de sloep tijdsens het transport dekken. Dit is namelijk vaak niet inbegrepen in standaard sloepverzekeringen.

Tip 7: Houd je sloep verzekering up-to-date

Na het afsluiten van een sloepverzekering is het slim om deze up-to-date te houden. Zijn er aanpassingen zijn aan je sloep geweest, zoals upgrades? Dan moet je deze zo snel mogelijk aan je verzekeraar doorgeven. Het zou zonde zijn wanneer dit niet meeverzekerd wordt. Ook is het verstandig om met een bepaalde regelmaat, bijvoorbeeld ieder kwartaal, je verzekering en dekking te bekijken. Past je verzekering nog steeds bij de huidige situatie en voldoe je nog aan de wettelijke eisen?

Conclusie sloep verzekeren

Het verzekeren van je sloep is een verstandige keuze om je sloep te beschermen tegen onverwachte situaties op het water. Door de juiste verzekering voor jouw sloep te kiezen en op de hoogte te blijven van de verzekeringseisen, kun je met een gerust hart genieten van je tijd op het water. Volg deze zeven handige tips om ervoor te zorgen dat je sloepverzekering aan al je behoeften voldoet. Veel plezier op het water!

Tot slot

Heb je deze blog gelezen, omdat je van plan bent om een sloep te kopen? Neem dan gerust een kijkje tussen onze boten. Liever langskomen in onze werkplaats en showroom? Maak dan eerst even een afspraak. Heb je deze blog gelezen omdat je van plan bent een boot te kopen? Neem dan een kijkje tussen onze boten.

Boot kopen

Ga terug naar het overzicht

Klantbeoordelingen

Wat zeggen onze klanten?

Bart v Doorn
Bart v Doorn
2023-06-02
Top service, deskundig nette verkoper, komt afspraken na, gewoon top
André A. Buwalda
André A. Buwalda
2023-04-22
Dealer van oa de Beauty sloepen.
Daryl Baars
Daryl Baars
2022-12-20
Botenmarkt Friesland heeft een uitzonderlijk goede service. In lange tijd deze service niet meer ervaren bij een bedrijf. Vriendelijk, behulpzaam, meedenkend. Enkele woorden waar ik aan moet denken. Voor mij persoonlijk is het traject naar iets toe van invloed op het plezier wat ik later met iets heb. De koop van mijn prachtige tender sloep is hier zeker deel van het totale plezier. Stefan en team, hartelijk dank.
Thijs Blatter
Thijs Blatter
2022-09-16
Een No Nonsense bedrijf met prima producten en afspraken die worden nagekomen.
Klaas van 't hoff
Klaas van 't hoff
2022-07-13
Nette sloepen voor normale prijs.
Peter van Putten
Peter van Putten
2022-06-23
Hier een tweedehands boot gekocht. Service was van top kwaliteit net als de communicatie! Verder geen problemen ondervonden en nu erg tevreden met de boot. Ik zou iedereen aan raden zaken met dit bedrijf te doen!
Anneke Weening
Anneke Weening
2022-05-23
We hebben een Tender beauty 540 gekocht bij “Botenmarkt Friesland” deze is zeer goed afgeleverd, goede communicatie en prima service! Goede prijs kwaliteit verhouding! Wij zijn zeer tevreden.👍